Övik..

Jag håller på flytta till övik.. Har grym ångest.. Men tror det blir bra.

Motion..

Har gått i sammanlagt 1,4 mil idag :( Och har ont i min fot :) Men det gick bra.. Lite jobbbigt men inte så farligt..

Imorgon blir det iaf en 7 km morgonspromenad.. Tveksmat att det blir mer.. Kanske en sväng ner till knalleland..

Personligt brev

Hej.

 

Jag heter Dan Lundmark och är 28 år gammal. Bor just nu i Borås men härstammar ursprungligen från en liten by i Skellefteå kommun. Flyttade ner till Borås hösten 2002 då jag kände ett intresse för att testa någonting nytt, sökte nya utmaningar.

 

Jag har, trots min relativt unga ålder, fått testa på många olika yrken och arbetsplatser. Anser själv att det har utvecklat mig mycket som människa och man har fått lära sig anpassa sig med många olika människor. Alltifrån snabbmatsrestaurang på McDonald’s till datatekniker på info-care i Göteborg via arbeten där man var ensam anställd på en liten firma som elkonsult här i Borås.

 

Många av dom arbeten som jag haft har både lärt mig mycket om livet och även mycket om ansvar gentemot sig själv, sina kollegor och arbetsgivaren. T. ex. så lärde McDonald’s mig mycket om ledarskap medan arbetet i Göteborg som datatekniker lärde mig väldigt mycket om att hantera många olika människor i deras vardag.

 

Senaste jobbet jag hade tog slut för nästan ett år sedan och har sökt ett flertal jobb under tiden men inte fått ett riktigt napp och allt medan tiden gick så började jag fundera mer och mer på utbildning. Efter att ha bestämt mig för att läsa så kom den svåra frågan; vad ska jag läsa?

 

Tog inte lång tid att komma fram till att ska jag läsa någonting måste det bli det jag har som störst intresse för mer kunskap inom. Processteknik av något slag. Och er utbildning dök upp efter lite forskning på alternativen som finns. En KY-utbildning tror jag är rätt väg att gå för mig då den är väldigt arbetsmarknadsinriktad och idén att vara i nära samarbete med arbetslivet för att kunna skräddarsy olika lösningar tror jag är det bästa sättet dels för arbetsgivaren ska få så kunnig personal från början och dels får vi som utbildas en chans att lära oss så mycke som möjligt av det vi ska jobba med.

 

Jag ser mycket fram emot möjligheten att börja läsa hos er då utbildningen och framtiden inom branschen känns lockande.

 

 

Med vänliga hälsningar,

Dan Lundmark

Dan Lundmark

 


Hockeybilaga och Storuman

Jag köpte expressens hockeybilaga idag.. Läst hälften.. Den är fullmatad med information och piskar aftonbladets med hästlängder.

Pratade med Per-olof som är asnvarig för utbildningen i storuman.. utbildningen har som mål att jag ska jobba som processoperatör på anriktningsverk eller värmeanläggningar..

Skulle vara bra betalt med..

Tänkte sätta mig och skriva ett personligt brev ihelgen så får vi se om det blir bra :)

Det är 20 platser och brukar vara ungefär 40 sökande.

Utbildning

Jag ringde och prata med Christer som är ansvarig för utbildningen i Laxå, Enköping, Örebro och prata om utbildningen.. Och det han sa lät riktigt intressant.. Dom jobbar mycket i gruppsamverkan så man skapar tillsammans och lär av varandra och presenterar ett förslag..

Men sen kommer det äckliga.. Jag har inte behörighet för det :(

Blir väl Storuman.. ska ringa dom så fort han kommit tillbaka från sitt sammanträde (16) men han lär väl ha gått hem efter det. så då får jag ligga på han imorgon.

Nu ska jag se om jag kan scanna in lite betyg å grejer..

Som det lät på han i övik var det inga större problem för mig att ta mig in där..

Dom hade även samma utbildning i Skövde.. Det är inte bra.. för då måste jag bestämma mig.. Var vill jag bo.. Söder eller norr..

Pluggar jag i övik, så blir det ume (förmodligen)

Pluggar jag Skövde, blir det södra Sverige..

och den slutsatsen gör jag genom att om jag pluggar övik så kan jag dra praktik å annat moj i Umeå, och Skövde kan jag göra praktik å annat moj där jag vill bo :)

HOCKEYBILAGA!!!

ÄNTLIGEN! Har den kommit...

Aftonbladet och expressens hockeybilagor.. Nästintill det enda vettiga dom säljer på hela året.. Och dom har iofs inte mycke vettigt att skriva om i riktiga tidningen heller.. Men deras hockeybilagor är bra.. Man får genomgående koll på lagen, dom pratar om KHL, NHL, hockeyallsvenskan och elitserien..

Riktigt trevlig läsning :) dock så hade dom inte expressens bilaga på netto :( Jädra skitaffär..

för att inte tala om att deras pantmaskin aldrig funkar.. Så jag släpade dit allt pant, en sopsäck plus en tillhörnade kassa.. Helt i onödan.. *mutter mutter*

I övrigt har jag ont i huvet.. Och ögat.. Men ögat känns inte ont som det brukar.. Undra vad som kan vara fel den här ggn :( Aja.. vi avvaktar å ser.. Är det inte bra i lsutet på nästa vecka ska jag fundera på en lösning..

Idag SKA jag gå den långa vändan runt.. Kommer att bli tungt :(

Ugh.. Morgon..

vid nått svagt ögonblick igår så lovade jag att jag skulle stiga upp med Saga och promenera med henne idag. kl. 8.30 :(

Lite segt att stiga upp, och det blev väl inte bättre för att hon var en halvtimme sen..  Men när man väl kom iväg så gick det rätt okej.. gick bara den lilla vänden idag..

Men då den var direkt på morogn borde den räknas som nästan det dubbla :)

Nu ska jag se om det går få tag i nått kaffe i det här huset :D

på återseende :)

Tycker den här videon är riktigt bra.. Sen att hon är sjukt snygg gör väl sitt med :)

Damp

Måste skriva att jag faktiskt fått veta en sak om mitt damp som jag har funderat rätt länge på men inte vågat prata med någon om..

Upptäckte det när jag å ante (joels kompis) älga iväg i en jädra fart.. småprata lite efter vägen å då fråga han en sak..

Jag är dock inte redo att berätta det för vida världen än..

Söndag.

powerwalka ner till stan det första man gör på morgon är INTE kul.. Det är 5 km dit.. Gick på typ en halvtimme hem till Therese.
Tycker jag är helt okej med tanke på hur otroligt mycke jag gått senaste månaden..

Efter det så åkte jag å therese till Maxi för att hämta lisa så vi kunde hyra en släp å frakta möblerna hon ska låna av mig..

flickestackarn flyttade ju från stockholm hit med en säng, gitarr, symasking å blandat mojs..
så hon har fått låna..

en 3-sits soffa
en fotöljt (i samma svarta skinn som soffan)
Ett mindre snyggt Ikea glasbord.
Ett stort "matsalsbord" som hon ska ha som Arbetsbänk med diskmaskin å sånt böös..

Vart rätt bra hemma hos henne men såg ut att vara trångt vid bordet då hon har typ en hlavmeter mellan bordet å sängen..

Nu väntar jag bara på att någon ska vilja låna min tv med.. Funderar på föröska pracka på lisa den.. Hon har en 28" och min är 32.. (aka.. Mindre skit på min vind.."

EFter vi burit grejerna så underhöll jag henne medans hon tvättade.. (vet inte riktigt hur uppskattat det var med tanke på hon var sjukt trött men hon såg inte ut att tycka jag var alltför extremt jobbig.. Denna gång :) )
Sen hem till joel, han bor, om jag inte sagt det, i längen bredvid.. Skulle föra över lite grejer från datorn hans som lisa ville se..

Det första jag hör när jag kommer in genom dörren.. "Datorn funkar iiiintteee.. Det är nåt feeeeel"

*suck*

Efter knepandes till tusen med joels burk så gick vi ner till stan. Käka lite och jag gick hem.. Har varit ruskigt trött idag med men på nått sätt har jag inte lyckats ta mig till sängen..

Och nu börjar ju en av mina absoluta favoritfilmer på tv :(

Funderar mer å mer på om man inte kan hitta ett billigt vivo grafikkort till servern så man kan spela in enkelt.. Perfa vid sånna här tillfällen..


Sarah: Japp... Nu funka den :) Grattis till 2:A (?) barnet?
Det var allt jag hann uppfatta.. Måste lägga mig :) Ska läsa ingenom den imorgon :)


Vet inte om jag publicerat detta klipp på bloggen förr men tycker det är skitbra :D



Jag fattar allt.. *stolt* Frågan är bara om jag är dialektalt intelligent eller har för mycke rötter i slumpmarken?


Nu blire sängen :) mmm.. Imorgon ska jag (förmodligen) börja mitt nya liv igen.. Och gå.. Bärsbo runt.. Nån som vet hur/var man kan göra för att visa vars man går?

Dans dans

Jag gjorde en liten video så här på lördagskvällen.



Vadå? Tror ni inte jag kan det? Vem har sett mig dansa dom sista 10 åren?

Städa

Städa är sååå sjuuukt kul!!

Har städat idag.. Och rensat lite i vinden :(

Tog massa tid att fixa i "mitt rum" och hallen å toan.. Sen fock jocke ta köket..

Imorn blir det kånka lite soffa.. KUL!

Men snart bowling.. ska bara försöka ta reda på hur man fixar in msn på en 3 mobil som inte har 3s programvara..

Och ta reda på vad jag hade för mailadress för 10 år sen..

Döper inlägget till.. Fredag?

Idag har jag kommit fram till att jag egentligen är en bra människa :)

Jag hjälpte stackars fröken Lisa ur en av två dumma grejer hon gjort..

som vanligt så gör alla människor dumheter när det gäller till mobila området.. Eller tenkik överhuvudtaget..

Lisa, som kommer från el stockholmo, tänkte att.. Nu när jag bor i borås så öker jag ju mina samtalskonstnader jättemycke.. Men efter en närmare granskning av hennes räkningar så ser vi att.. Nej.. Hon har inte ens ringt för halva sin konstnad som det är nu och då är det lite dumt att ha en telefonräkning på typ 800 som hon inte vet hur hon ska betala då hon är en stackars student :(
Det var ett jäkla meck och ett jäkla tjaffsande men med rätt person i bägge änderna(dvs. min goda "vän" jakob, butikschef Siba brs och en lite vänligare kundtjänstpersonal)  så löste vi problemet.

Nu ska jag bara försöka häva avtalet på hennes mobila bredband som hon såå smart skaffat sig..

Jag tror bestämt jag tycker om att hjälpa människor.. Någon som är förvånad?

för det så hade jag och jocke varit ner på stan och han bjöd på thaimat.. Okej.. Jag åt det i onsdags med.. Men va fasiken.. blir man bjuden på mat så tackar man ju inte nej :)

Imorgon blir det nog bowling! kul!

Eller.. Bowling i sig är väl ingen höjdare om du frågar mig men kul att hitta på nått..

Nu ska jag antingen se klart piraterna eller så ska jag se om Roats på berns finns att se på 5ans hemsida



Aqua, den underbara gruppen från 90-talet, har gjort comeback.. Och släppt en best off skiva..

Minns dom med glädje :D

Ingen skoter längre..

Jag såg precis en hemsk sak när jag stängde min balkongdörr för att gå å lägga mig..

Den skoter som stått utanför min balkong hela sommaren med en hjälm på är... Borta..

Jag funderar på sätta upp lappar å fråga vars den har tagit vägen :)

Den har alltså fått stå (så vitt jag kunnat se) helt orörd hela sommaren.. Tom hjälmen som bara var lagd på fotstöden låg kvar.. Men nu.. Är allting borta..

Nästan så man saknar den :)

Inga papper

Känner mig lite frustrerad på dom 2 utbildningarna jag inte fått info från.. vill ju veta lite vad dom gör och så.. men har jag inte fått nått imorrn ska jag ringa upp till ky-ansvariga i sotruman å prata lie med han..

Fudnera lite på vad som händer efter utbidlninge.. Vad är det för typ av jobb, vad gör man, hur ser marknaden ut..

ska även fråga om jag kan tillgodoräkna kurserna som finns med på det programmet om jag har betyg i dom klara under 2006..

Är det nått mer jag bör fråga om?

Nu ska jag kolla efter något att mätta min hunger med :S

Youtube blogg..

Jag är trött som ett djur så jag slänger in 2 youtube länkar, hoppar i duschan å går å lägger mig..


Men det är SÅ J bra video :D



Och orginalet :D


Bra dag

Jag var rätt trött när jag steg upp imorse, vilket är rätt förståligt med tanke på att jag inte är van riktigt att stiga upp 9..

Visst, 9 är inte tidigt att stiga upp, men har varit dålig på det här att stiga upp senast 10 på veckorna.. så det har blivit mer halv 11, 11..

Men iaf. Steg upp 9 för jag skulle till af å göra lite grejer.. Prata lite om utbildningar och prata lite om eventruell praktik, det är nått att göra iaf.

fick träffa deras jobbsäljare eller vad man ska kalla han.. Han som fixar in jobb åt dom och som fixar inte praktikplatser.

Han tyckte väl lite som alla andra.. Jag är en socialt begåvad, trevlig människa..

Hoppades få papper från dom andra två skolorna idag, men inget fått.. Har inte fått från lernia heller :( Men dom hade jag iofs inte räknat med att få.

Skulle tro att dom dyker upp imorgon. Då ska jag ringa till snubben som ansvarar för utbildningen i storuman.. Ringa lite å fråga lite vad exakt man kan jobba med, vad man gör när man jobbar med det och om det finns en chans att jag kan smöra in mig trots mina betug inte är riktigt som dom borde vara..

Den i göteborg är direkt borta.. Känner inte att jag borde hoppa på en utbildning jag inte är riktigt säker på vad den är när den började för typ 2 veckor sen.

Menmen.. Hoppas på papper imorgon.. Så slöa kan dom ju inte vara.. Gillade att Storuman var så pepp på att man skulle dit.. Dom skicka ju både mail och broshyr :)



Efter möte med lotsen,af, kalla det vad du vill, så var det dags för lunch! Hade bokat lunch med Lisa, och för att förklara vem lisa är, så inte alla börjar funderar vem denna kvinna är som dyker upp på min blogg utan att heta Karin är så måste jag ju berätta om min sommar..

Just före jag åkte till norrland så pratade hon som var restaurangchefen på syster-restaurangen till mig när jag jobbade på mcd med mig om att dom verkligen behövde folk till sonisphere. Metallica skulle spela..

hmm.. skulle ju vara skitkul att få se metallica, och sen när man får möjligheten att jobba ett par timmar för att slippa entre, att få gå backstage, och sånt. det är ju ett lyx-erbjudande..

Det finns ju ingen som känner mig som kan säga att jag är arbetsskygg (lathet till trots :D ) så när erbjudandet fortfarande fanns kvar när jag kom hem från min norrlandsresa sa jag till henne.. Om du fixar resa åt mig tor borås så kommer vi 2 pers!

Sagt å gjort..

Jag jobbade (som vanligt när jag får chansen.....) häcken av mig.. drog typ 44 timmar på 4 dagar, så det var lite tungt.. Men samtidigt kul.. Jag fick chansen att göra någonting, jag fick chansne att träffa och lära känna lite nya människor.. Även om jag avskyr folk så hatar jag inte människor :) folk är idioter, människor är dom få som fortfarande har kvar sin hjärna.

Metallica konsterten var UNDERBAR... UNBELIVEBOUL!!!!

Tror jag skrev ett sms på natten när jag var stort sett sovande i stil med..

Metallica var inte bra.. Dom var inte ens ok.. Dom var inte heller makalösa, underbara.. Dom var helt enkelt.. METALLICA!!

Det var 2 andra band som var där som jag var lite småintresserad av att se;

Det ena var The hives.. Svensk kultband..
Var inte min favorit direkt.. Tyckte inte dom gjort mycke mer än sprang runt i vita dräkter, vicka på rumpan, och svinga mikrofonen..



Kan ju tilläga att jag var HYFFSAT trött så det kunde ju ha varit bättre omständigheter..

MEN.. Damn.. Jag längtar så sjukt tillbaka nu när jag ser videon.. Underbar festival..

Sen.. The cult!! oooh.. Har älskat detta band sen jag såg lyssnade på dom i Thomas stereo.. SJUKT bra..

Älskar dom..
Hittar inte nån bra video på dom så.. Ni får lita på mig :)

Men.. Metallica.. Ojojoj.. Det räcker så :)


Iaf..

Lisa var en av dom som jag jobbade med på sonispehere och hon pluggar nu till typ, nånting konstigt på borås textilhögskola..

Kul med nytt folk.

Sen fick hon en dos av Mai första kvällen.. tja.. Ska hon ingå i vårat gäng får hon lära sig hantera henne med :)
Men undra ändå om hon inte tyckte jag och joel var värre än mig ikväll.. Vi cpa på rätt bra :D

Det får nog räcka för idag.. Måste komma mig isäng nån ggn.. Dom här inläggen tar ju kål på mig :)


Bild

Den här skitbloggen tillåter mig ju inte lägga upp en ny bild...*mutter mutter*

Men.. tänkte bara säga.. Jag jobbar på det.. Så ni behöver inte skrika utöver er :)

var å klippta mig idag.. För första gången på typ hela sommarn.. Har kört snaggat i sommar.. Men vet inte om det är ljummlans mycke bättre att köra frisör.. Bara 200 spänn dyrare typ..

Jaa.. Vi kör väl igen..

Efter ett.. Kortare(?) uppehåll så tänkte jag nu starta blogga igen :)

Jag menar.. Bara för jag inte bloggat på 8 månader behöver ju inte betyda att jag gett upp :D

Iaf.. Ehm.. Mycke har hänt..

Efter jag publiceradet förra inlägget så tog min familj tagi i mig <3

Mamma tjatade på mig att jag skulle ta kontakt med Habiliteringen för att titta på vad som kan ha varit en produkt av mitt DAMP(adhd, eller vad man nu kallar det idag..) och vad som är en produkt av "mig"..

Det tog emot, mest för att min "kan själv" känsla fortfarande är stark.. Tycker inte om att ta hjälp av andra utan andra ska ta hjälp av mig..

Min far tog med mig ut i skogen med ett gevär (Hehe :D) och pratade lite vett i mig :D

min storasyster satte sig ner och gjorde en kalkyl på min ekonomi och sa.. MEN DAN! (jaa.. Jag vet.. Alla i min familj säger det så det var väl inget nytt :D)

Min lillasyster var, och är, som alltid ett stöd, hur cp hon än är emellanåt :)

Men.. Allt detta i kombination med att en, icke vän faktiskt, tog med mig ut å bjud mig på en riktigt trevligt middag med bowling som efterrätt och en bra biofilm efter det. Mycket rolig kväll och den icke vänen tog ett steg från en person jag tyckte illa om till att bli en person som jag faktiskt kan umgås med :)

Jag fick orken att ändra på livet.. Nu gäller det bara att ta tag i den andra biten.. Eller.. 2 saker.. Jobb och vikten.

Vikten har inte gått bra sen sommarn egentligen.. Har typ slutat simma och går nästan inte längre.. Måste bli bättre på det.. Ett tag gick jag ju närmare 5 mil i veckan.. funderar på testa sånt här pulver, även om jag är anti det..

Är anti för att jag ser det inte som en lösning.. Jag måste lära mig äta mindre och äta rätt.. Och det är lite jobbigt när man har en roomie som är lika slarvig på det som jag är.

Men.. Jag satt å kollade runt på en del yrkesutbildningar i helgen..

Kom fram till dessa 4.


Processteknik med inriktning mineral och biobränsle (Storuman)


Produktionstekniker / Produktionslogistik (övik)


Automationsingenjör gbg

Robot och automationstekniker Eskilstuna, Laxå, Örebro

Processteknik med inriktning mineral och biobränsle (Storuman)


Beställde hem massa info och fick idag från göteborg samt storuman.. Storuman skicka även ett mail i måndags.. Vilket jag tyckte var trevligt :)

Det känns som att det är en seriös skola, annars hade dom väl inget att göra där?
det ligger ju verkligen bakom allt :S

tänkte sätta mig ner och läsa lite..

Men rent av vad jag kunnat läsa på hemsidorna så länns storuman som det hetaste atlernativet tillsammmans med Örebro..
Men ska gå in på infoteket imorgon och kolla lite på vad dom har att säga om arbeterna efteråt..

Det kommer förhoppningsvis komma information om vad som hänt under dom här månaderna eftersom. Men orkar inte skriva allt.. Kommer inte ihåg allt heller :)

http://www.studentum.se/Automationsingenjoer_KY_35942.htm

RSS 2.0